#blogg100 söndag med Zygmunt Bauman

#blogg100 inlägg 88 2017

Idag så tvättade jag familjens kläder, medan jag hängde, torkade och sorterade kläder så lyssnade jag på det filosofiska rummet om Zygmunt Bauman. Det innehöll många tänkvärda tankar där de framförallt benade ut begreppet Flytande rädsla.

Jag har inte tagit upp Zygmunt Bauman i min undervisning men han tar upp de stora frågorna om vad som sker i vår samtid. Inte minst finns det beröringspunkter till mitt populismprojekt som jag gjort i våras. Jag lägger upp två intervjuer från DN samt en intervju från UR samtiden

Bauman, Retrotopia och den flytande rädslan

Sociologins grand old man har gått ur tiden. Alldeles nyligen kom hans sista bok, Retrotopia. Lasse Dencik, Evin Ismail och Rasmus Fleischer diskuterar hans tankevärld.

Filosofiska rummet 12e februari 2017

Mer att läsa

En lång intervju med Zygmunt Bauman DN kultur 2016

Maciej Zaremba möter Zygmunt Bauman DN kultur 2011

UR Samtiden

Ett svar till “#blogg100 söndag med Zygmunt Bauman

  1. Pingback: #blogg100 Vad gör automatiseringen med oss? | Sociologi på gymnasiet·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s