#blogg100 Hur jävlar anamma …

….blir nyckeln till framgång!

#blogg100 inlägg 55 2017

Vad kan jag som lärare göra?

Angela Lee Duckworth lämnade ett statusfyllt konsultjobb för att börja undervisa sjundeklassare i matte i en av New Yorks kommunala skolor. Hon insåg snabbt att IQ inte var det enda som skilde de framgångsrika eleverna från de som det gick sämre för. Här förklarar hon sin teori om hur ihärdighet kan öka chansen till framgång.

Vad gör jag för att stödja eleverna att bli ihärdiga och hålla ut? Hur går det att jobba med klassrumsklimatet och inte minst grupperna för att motivera och ge möjlighet att få eleverna att utveckla sin Grit (ihärdighet eller jävlar anamma)

Läs gärna även Torkel Klingbergs intressanta ”Hjärna, Gener och Jävlar anamma”. Här är en bra sammanfattning från specialnest.se – neuropsykiatri i fokus