#blogg100 Att vara i början på slutet

#blogg100 inlägg 28 2017

Att vara i början på slutet

Jag är nu drygt halvvägs in i på vårterminen, det är någon vecka innan påsklovet så nu handlar undervisningen mycket om att få eleverna att visa mig vad det har lärt sig på uppgifter, prov och uppsatser. I de flesta kurser som sociologi och kriminologi så vill jag gärna att eleverna kan visa att de kan knyta ihop olika delar av kursinnehållet, spetsa sina analyser och utveckla sin begrepps- och teorihantering. Vilket ger goda förutsättningar att  ytterligare höja upp sitt betyg i sociologi.

Jag är för närvarande väldigt nyfiken på hur de kommer att gå jämfört med förra året. Kommer nivån öka ytterligare när jag har finputsat instruktioner, genomgångar och rutiner för handledning sedan föregående år. Så här långt är det fortfarande kul och spännande. Sedan vet jag att jag tappar lite sugen, det blir väl mycket fokus på att bara avsluta, samla in, bedöma och sammanställa resultat.

Då tenderar jag mer lägga fokus på att analysera vad eleverna har förstått och hur jag vill förändra undervisningen till nästa år. Redan i mitten av maj så har jag mer fokus på vad jag ska göra i augusti och september än på att avsluta min sociologikurs. Vilket är anmärkningsvärt för att vara mig då jag i de flesta andra sammanhang lever och dansar i nuet.

Men som lärare är jag mer den som gillar att starta upp än att avsluta!

Imorgon kommer jag mer gå in på hur jag avslutar och arbetar med en fördjupande uppgift i sociologi.

One response to “#blogg100 Att vara i början på slutet

1. Pingback: #blogg100 Eleverna sjunker in i teorierna och jag njuter | Sociologi på gymnasiet·