#blogg100 Den sociologiska visionen

#blogg100 inlägg 19 2017

Sociology live

Hittade youtubekanalen Sociology live med en handfull pedagogiska animationer som håller hög klass. Jag ger ett smakprov på detta här:

Den sociologiska visionen – bästa boken!

Under min utbildning blev jag väldigt berörd av  C. Wright Mills ”den sociologiska visionen” och hans resonemang kring sambandet mellan personliga bekymmer och generella problem. En distinktion som vars beröringspunkter till varandra är central för min sociologiundervisning där relationen aktör och struktur genomsyra de mesta jag gör.

Ett resonemang som exempelvis går att använda i diskussionen om genusordning som jag tog upp igår med musikvideon till Frida Hyvönens ”imponera på mig”. Har tidigare bloggat om den sociologiska visionen i dessa inlägg #blogg100 Don Drapers äktenskap som personligt bekymmer eller generellt problem och #blogg100 Arbetslöshet som strukturellt och personligt lidande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s