Sociologi på gymnasiet är tillbaka!

”Sociologi på gymnasiet” är tillbaka! Har den varit borta då, nej det har den inte varit utan besöksstatistiken har varit hög och bloggen är mer en materialbank än en blogg. Jag har dock  inte gjort några inlägg sedan maj 2015.Nu tänker jag ta upp bloggandet igen och hoppas på att jag inte kommer vara ensam så länge.

Nytt läsår nya inlägg

Efter över ett år när som bloggen inte uppdateras så är det dags att mata på med nya inlägg och idéer. Under året som gått hat bloggen vilat lite då jag kände att jag inte kunde bidra med så mycket nytt utan att ständigt upprepa mig. Efter 135 inlägg  börja helt enkelt idéerna ta slut en aning.

Nu med föregående läsår i ryggen då jag haft mer än 50% undervisning i sociologi och kriminologi så finns det förhoppningsvis hopp om fler idéer om att utveckla sociologiämnet.

Läromedelsförfattare: NE – samhällskunskap

Under året som gått har jag haft ett ytterst spännande uppdrag som läromedelsförfattare hos NE. Jag har deltagit främst som övningsförfattare där trogna följare kan känna igen idéer från min blogg och jag har också varit huvudförfattare till kunskapsområdet ”identitet” som är det sedan Gy11 sociologiska innehållet i samhällskunskap 1.

identitet

Kunskapsområdet som jag varit huvudförfattare till!

Dessa erfarenheter att göra övningar och uppdatera mina sociologiska kunskaper ger mig ytterligare bränsle att bidra med nytt material till min blogg.

För de som är intresserade finns det en demoversion att få gratis i två veckor på NE:s hemsida.

Idag den 19- 20e september så är jag uppe på SO-dagarna i Stockholm så om du är där sök upp mig i NE:s monter.

Vill du skriva på ”sociologi på gymnasiet”?

Trots att jag inte uppdaterat bloggen på ett år så har besöksstatistiken varit hög och stabil. Något jag tycker att ska utvecklas och gärna med fler som skriver och bidrar med andra idéer, erfarenheter och infallsvinklar på sociologiundervisningen.

Så kontakta mig och bidra du med! Du kommer inte ångra dig för det är så värt det. Läs gärna mina tankar kring var mitt bloggandet gett mig.

Med vänliga sociologihälsningar!

/Henrik

Ett svar till “Sociologi på gymnasiet är tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s