#blogg24 – 24 nya inlägg på 24 dagar

Blogg100 och nu vidare till blogg24

Blogg24

Den här bloggen hade inte varit möjlig utan deltagandet i blogg100 d v s ett inlägg om dagen i hundra dagar från mars till juni. Jag behöver onekligen en sporre, deadlines och gränser för att få något gjort. Så nu har jag beslutat att om jag ska kunna utveckla min sida som behöver jag delta i blogg24.

Att tvinga sig själv att skriva ett inlägg om dagen var det som fick mig att uppnå mina mål. Det var inte lätt, jag arbetade halvtid, studerade och var föräldraledig med två barn – men det gick. En anledning till att jag härdade ut var att min fru  deltog i utmaningen med sin blogg återkoppla. Vi sporrade och inspirerade varandra på kvällarna. Hon är deltar givetvis även hon i blogg24- utmaningen och då kan jag inte vara sämre.

När jag ser tillbaka på vad jag uppnådde med blogg100. Så kunde jag konstatera att jag uppnådde mina mål med ”sociologi på gymnasiet”, som var:

1. Att bygga upp en materialbank för undervisning i sociologi
  2. Att sätta ord på den tysta kunskapen
  3. Att synliggöra  lärarens arbete
  4. Att skapa ett nätverk för lärare i sociologi

Var är vill jag med blogg24- utmaningen: att utveckla de didaktiska tipsen

I mångt och mycket utvecklar det jag gjort tidigare, med små eller mer omfattande tips utifrån hur jag arbeta med sociologiämnet. Jag kommer sannolikt smyga in lite uppgifter jag gör i samhällskunskap och psykologi, men som kan vara relevant även i sociologi. Detta blir basen i bloggen även nu.

Det jag kommer utveckla och utvidga är min kategori ”didaktiska tips”, där jag kommer att i högre grad inta en mindre ämnesspecifik och personlig hållning. Att någonstans få ner några av min många spretiga erfarenheter och reflektioner som lärare och försöka pröva dessa erfarenhet mot den pedagogiska forskningen. Kort sagt att fortsätta att göra min ”tysta kunskap” synlig genom att få ner den på pränt.