#blogg100 Ett nätverk för alla lärare i sociologi

Ett nätverk för Screenshot 2014-05-21 16.07.39sociologilärare på facebook

LÄNK: https://www.facebook.com/groups/618284544935269/

Idag skapade jag en facebookgrupp för sociologilärare på facebook. Den heter helt enkelt sociologilärare på gymnasiet. Alla som undervisar, studerar till lärare eller ha någon som helst intresse av gymnasiekursen sociologi eller närbesläktade ämnen och kurser är välkomna att gå med. Ännu bättre är att ni hjälper mig att dela och sprida detta vidare.

Att försöka skapa är ett nätverk för lärare i maj är ju av förklarliga skäl inte så strategiskt. De flesta lärare är stressade av bedömning, betygssättning och längtar efter att avsluta läsåret. Äntligen få ta en välbehövlig semester. Alltså intresset för planering och utveckling av sin undervisning är av förklarliga skäl inte på topp. Trots det kände jag att det kunde jag inte vänta med till augusti utan idag skred jag till handling…

Efter att blogga ett tag om att undervisa i sociologi. Så har jag kommit kontakt med en handfull sociologilärare och det är ofta så att de flesta är ensamma i sitt ämne på sina skolor, ämnet är nytt på gymnasiet och det saknas med högsta sannolikt behöriga lärare (90 högskolepoäng) på många skolor. Samtidigt så är sociologi något som är nytt, spännande och kreativt för både lärare och elever. Att utveckla metoder och att läsa sig in i sociologin ha vitaliserat mig som lärare och min undervisning i samhällskunskap och psykologi.

Vad kan ett nätverk för sociologi ge

Det vet ingen och absolut inte jag. Önskan är dock fri så jag vill ha en levande diskussion och samarbete lärare emellan, där vi exempelvis kan få möjlighet till:

1. Att dela tips och idéer om undervisning

2. Tipsa om lediga jobb

3. Tipsa om fortbildning,föreläsningar, litteratur och dokumentärer

3. Ha pedagogiska diskussioner om lärande och bedömning

4. Ge möjlighet till fysiska träffar för de som är geografiskt nära. Alltså möjlighet till den viktiga sociologikaffet och kanske rentav en öl.

5. Gå på gemensam fortbildning och sätta press de sociologiska institutionerna universitet och högskolor. Jag tycker att de vaknar lite väl långsamt

Glöm inte och tala om vem du är som läser detta, genom att svara på några frågor här

3 responses to “#blogg100 Ett nätverk för alla lärare i sociologi

1. Pingback: #blogg100 Att finna njutning bland högarna av elevuppsatser | Sociologi på gymnasiet·