#blogg100 Eleverna i möte med forskarna

Sh2 med beteendeinriktning hade i torsdags två inspirationsföreläsningar inför sina fältstudier på Möllevången i Malmö. Elisabeth Högdahl berättade om sina studier i området och Erik Hannerz berättade om sin forskning om subkulturer som punk och graffiti. Eleverna kommer i maj publicera sina egna fältstudier.

Erik Hannerz och Elisabeth Högdahl

Sh2 med beteendeinriktning hade i torsdags två inspirationsföreläsningar inför sina fältstudier på Möllevången i Malmö. Elisabeth Högdahl berättade om sina studier i området och Erik Hannerz berättade om sin forskning om subkulturer som punk och graffiti. Eleverna kommer i maj publicera sina egna fältstudier på bloggen katte på möllan. Bilden är hämtat från skolans hemsida och är tagen av vår biblitekarie Maria Lindberg

Att låta eleverna möta forskningen

Med syftet att ge ”Projekt Möllan” ett rejält avstamp och samtidigt ge de en inblick i hur sociologisk och etnologisk forskning. Så fick de träffa två väldigt inspirerade forskare som båda gav dem en kort (30 – 40 minuters föreläsning) för att sedan följas upp med en frågestund med båda två som tog upp konfliktytor i staden, normer, subkulturer och handgripliga tips om hur det går att bedriva fältstudier.

3 responses to “#blogg100 Eleverna i möte med forskarna

1. Pingback: Blogg100: Fältstudie på Möllevången del 1 | Sociologi på gymnasiet·

2. Pingback: #blogg100 Föreläsninge om Möllevången och fältforskning | Sociologi på gymnasiet·

3. Pingback: #blogg100: Föreläsning om punk, graffiti och subkulturer | Sociologi på gymnasiet·